Waarom wij kittens niet alleen plaatsen!

 

"Ja maar we willen maar 1 Kitten"

"Ik kan maar 1 kitten betalen"

"Hij krijgt volop aandacht, er is altijd iemand thuis"

"2 kitten opvoeden is makkelijker dan 1"

"we willen een kat die geen gedragsproblemen heeft"

"we willen het allerbeste voor onze kitten"

 

Het klinkt allemaal zo mooi. Een leuk, een lief klein pluizenbolletje in huis. Een metgezel die de hele dag op schoot ligt of bij je wilt zijn. Nu is een Ragdoll een kat die zeer sociaal is. Ze willen altijd bij je in de buurt zijn (Sommige zijn schootkatten maar de meeste niet) Juist doordat ze zo sociaal zijn hebben ze een soortgenootje nodig. Hoe lief u ook bent voor uw kat u kunt nooit een soortgenootje vervangen. Van een soortgenootje leren ze namelijk heel veel. Ze Stoeien en spelen met elkaar, rennen achter elkaar aan, ook bijten en meppen ze elkaar, slapen in elkaars armen en wassen elkaar. Door de sociale interactie leren ze delen en elkaars grenzen te bewaken. 

 

  • Dus als u kiest voor 1 kitten dan zijn wij helaas niet de Cattery voor u. Heeft u al 1 jonge kat in huis dan ben ik al blij dat u kijkt voor een vriendje of vriendinnetje voor uw kat. Ze zijn dan toch met twee of meer en dan kunnen wij kijken wat aansluit bij u en bij ons als Fokker. Een soortgenootje is natuurlijk het meest ideaal als ze uit het zelfde nest komen. Maar een 2e andere kitten ernaast is natuurlijk ook een optie. Willen wij perse zo snel mogelijk van de kittens af?  Het antwoord is nee. Wij willen alleen maar wat het beste is voor "Onze en "uw" kittens.
  • De vraag dat u maar 1 kitten kan betalen is natuurlijk wel iets om goed bij stil te staan, want een Ragdoll van de fokker is niet goedkoop maar u krijgt daar wel wat voor terug. U krijgt een kitten uit geteste ouders dus de meest voorkomende ziektes worden door de fokkers er zoveel mogelijk uitgefokt. Het dier is regelmatig ontwormt, het dier wordt volledig geënt, het dier wordt gechipt en u krijgt een Europees paspoort mee. Het dier wordt gecastreerd en u krijgt kittens mee die volledig af zijn tot dat ze een jaar zijn (u moet het dier wel regelmatig blijven ontwormen). Het dier blijft tot zeker 14 weken bij de moeder in het nest waardoor ze sociaal en emotioneel sterk zijn en gedragsproblemen hierdoor ondervangen worden.
  • Opvoeden! daar moet ik even over nadenken. Bedoeld u dan ze mogen niet op de tafel, of krabben aan de bank of klimmen in de gordijnen of dat het kitten voor de deur klagelijk zit te miauwen of in uw enkels hangt als u voorbij loopt? u moet een trainingsprogramma om de "gedragsproblemen" op te lossen er tegen aan gooien, u koopt een plantenspuit en uiteindelijk zit u met uw handen in het haar want uw kat "luistert" niet. Dit natuurlijk gedrag wat u als probleemgedrag bestempelt is al voor een groot deel op te lossen door 2 kittens/katten in huis te nemen zodat hun natuurlijk gedrag wordt gevoed en beantwoord.
  • Het allerbeste voor de kittens. Als fokker willen wij u echt op het hart drukken dat deze informatie puur is voor het welzijn van "onze en uw" kittens. Met hart en ziel en liefde zetten wij ons samen met onze moederpoezen in om een geweldig nestje groot te brengen. Gezonde en sociaal emotioneel sterke katten die voor u een geweldige huisdieren zijn. Om deze reden is het zoeken naar een huis waar zij ook volledig tot hun recht komen net zo belangrijk. Deelt u onze filosofie dan bent u bij ons aan het juiste adres en kunnen wij samen ervoor zorgen dat uw toekomstige kittens een mooi leven tegemoet gaan.
  • oudere katten in huis? Heeft u al een oudere kat in huis en oudere katten zijn toch vaak weer gesteld op hun rust dan is het misschien ook beter om twee kittens erbij te nemen. Een kitten en oudere kat gaat niet altijd goed omdat ze in totaal andere levensfases zitten. zo'n kleine drukte maker is niet waar ze op zitten te wachten. met 2 kittens hebben ze dan toch weer elkaar.

 

Heeft u nog vragen dan kunt u ons altijd even mailen..

 

Buiten alle praktische overwegingen en bezwaren zijn twee kittens/katten in huis natuurlijk helemaal geweldig om te ervaren en om naar te kijken.

 

Waarom gaan kittens pas weg met 14 weken?

• In de moedermelk zitten belangrijke stoffen die het  immuunsysteem van uw kitten versterken. De moeder voedt de kittens met 13 weken bijna niet meer. Soms nog snel een slokje tussendoor. Tot die tijd zijn haar antistoffen van levensbelang voor het kitten. U snapt dat een kitten die voor de 13 weken weggaat veel tekort komt. 

• rond de 4-6 weken beginnen de kittens zelf voer te eten zoals brokjes, natvoer, vlees. Dit gaat niet van de een op de andere dag, de melkvoeding wordt langzaam afgebouwd en met 10 weken eet uw kitten zelfstandig. Het zelfde geldt voor de kattenbak, vanaf 4-5 weken gaat uw kitten al op de kattenbak en zullen binnen een aantal weken volledig zindelijk zijn. Meestal gelijk al. 

• In de periode dat de moeder de kittens minder zal laten drinken en dus de melkvoorziening afbouwt, zal het kitten soms frustratie ervaren dat hij niet bij de melk mag. Dit proces is enorm belangrijk want hierdoor leert het kitten met frustratie omgaan en zal er later minder probleem gedrag voor komen bij u thuis.

• Met 9 weken zullen de kittens ingeënt worden. Dit betekend niet dat de vaccinatie meteen zijn werk goed doet, dit duurt nog 2 weken voordat deze goed werkt. Bij 12 weken krijgen ze de 2e enting en zijn ze volledig gevaccineerd. 

• De periode van 1,5 week tot 7 weken is de eerste socialisatie periode en daarin is het erg belangrijk om veel nieuwe dingen te leren. Vanaf een week of 4 a 5 is het belangrijk om veel vastgehouden te worden door verschillende mensen, als er andere dieren in huis zijn is spelen met hun erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Belangrijk zijn ook kinderhandjes, stofzuiger, geluiden, etc. zijn erg belangrijk en het moeten vooral positieve ervaringen zijn.

• De periode van 9 tot 14 weken is de 2de belangrijke socialisatie periode. Hierin leert het kitten hoe hij op een goede manier met soortgenootjes om moet gaan en leert het op een veilige manier ontdekken. Positieve ervaringen in deze periode werken generaliserend, dat wil zeggen dat als ze mensen leuk vinden, dan vinden ze nieuwe mensen ook leuk, als ze goed contact maken met een hondje dan is een ander hondje ook leuk Het is dus niet nodig dat uw kitten aan u moet hechten in deze periode, zoals bij honden wel het geval is. Door deze periode juist bij hun moeder te blijven en van haar te leren, groeit hun zelfvertrouwen en krijgt u een goed gesocialiseerd, vrolijk en lief kitten mee naar huis.

Met 7-8 weken zien alle kittens er schattig en lief uit maar als u dan een kitten mee naar huis neemt loopt u (en het kitten) de volgende risico’s:
– vatbaar voor ziektes
– vatbaar voor stress
– vatbaar voor diarree
– niet aankomen/afvallen omdat vaste voer  nog niet de hoofdmaaltijd is.
– bang en angstig kitten
– bang voor nieuwe dingen en huisgenootjes
– probleem gedrag
– onzekerheid
– teleurstelling voor beide partijen

Een kitten die zo jong is. Is lichamelijk, sociaal en emotioneel nog helemaal niet klaar om zijn moeder te verlaten. Dus denk goed na of uw wens voor die van het welzijn van het kitten gaat.

Maak jouw eigen website met JouwWeb